تا به حال شنيدهايد که ميگويند شرط يادگيري ماندگار تمرين و تکرار است؟ ساليان سال انسانها از تجربهاي که با استفاده از حواس ششگانه خود به دست ميآوردند فنون و هنرهاي مختلفي را ميآموختند؛ اما اکنون تمرکز بيشتري روي جنبههاي مختلف يادگيري صورت ميگيرد و همه چيز از يک تجربه حسي فراتر رفته است. آموزش و يادگيري مهارتهاي مختلف نظير شنا، موسيقي، نقاشي و ورزشهاي مختلف به تمرين نياز دارد و در طول اين تمرين و تکرار است که تجربهها به دست ميآيند. سخنراني هم از اين قاعده مستثني نيست و براي يک ارائه موفق، روش تمرين سخنراني مهم است.
سخنراني بر خلاف ساير مهارتهايي که به صورت فردي ميتوانيم به سطح توانمندي خود پي ببريم به مخاطباني نياز دارد که بتوانند فن بيان و نحوه ارائه سخنراني توسط ما را ارزيابي کنند. بسياري از سخنرانان تمرين و تکرار را پيش از شروع سخنراني بيهوده و غيرضروري ميدانند؛ اما تمرين سخنراني رمز بزرگ شدن و برقراري ارتباط بهتر با مخاطبان است. به علاوه براي داشتن سخنراني مسلط تمرين و تکرار لازم است.
اگر صفر تا صد مراحل سخنراني را پيشبيني کردهايد چند ساعت تا چند روز قبل از شروع جلسه با استفاده از روش تمريني که در ادامه ميخوانيد کاملا ورزيده به استقبال مخاطبانتان برويد.
پيش از شروع تمرين، ابتدا لازم است بدانيم اصلا چرا بايد مطالبي را که يک بار ملکه ذهن شدهاند و تصور ميکنيم به خوبي در ذهن ما تثبيت گشتند را با تمرين و تکرار دوباره بازگو کنيم؟
خيلي وقتها متن سخنراني حاوي جملات و کلماتي است که معمولا هنگام بيان آنها با مشکل تپق زدن در سخنراني و گرفتگي زبان رو به رو ميشويم. اصلا خيلي از کلماتي که در متن سخنراني به کار رفتهاند هنگام روخواني آرام و بيصدا، به راحتي تلفظ ميشوند اما وقتي که با صداي بلند آنها را بيان ميکنيم انگار ساختار کلمه عوض شده و همه چيز براي ما تازه و غريب ميشود.
تمرين سخنراني و کسب آمادگي پيش از شروع سخنراني باعث ميشود خيلي از اين عبارات بيهوده را از متن حذف کنيد و در کنار آن کلمات را با صداي بلند، کامل و واضح تلفظ نماييد.
انرژي سخنران اولين چيزي است که مخاطب بدان توجه ميکند. سخنراني که با دلمردگي و خستگي روي صحنه بايستد عاملي ميشود تا مخاطب بلافاصله از ساير افراد علت را جستجو کند. با صداي بلند سخنراني کردن و شبيهسازي سخنراني پيش از آغاز رسمي آن کمک ميکند تا به سطح انرژي خود پي ببريم و آن را در صورت نياز افزايش دهيم.
هر چه قدر که در زمينه فن بيان و سخنراني باتجربهتر ميشويد بهتر متوجه ميشويد که براي يک سخنراني ده دقيقهاي چند کاراکتر لازم است، تعداد اسلايدها در سخنراني چه طور بايد باشد و با توجه به مقياس زماني سخنراني سرعت خود را تنظيم کنيد.
حتي يک بار تمرين بيشتر کمک ميکند تا آشفتگي و ترس از سخنراني در سخنران کمتر شود.
مسير زندگي خود را بشناسيد
دانشگاه زندگي را کليک کنيد
درباره این سایت