حتما تا به حال بارها شنيدهايد که ميگويند فلاني چرچيل است يا اين که سياستمدار چرچيلي است. “سياست چرچيلي” هم يکي ديگر از اصطلاحات معروفي است که معمولا به کار ميبريم. اگرچه خيليها ميدانند که سياست چرچيلي منتسب به چه کسي است و چرچيل چه کسي بوده است اما احتمالا خيليها درباره فن بيان وينستون چرچيل و سياست کلامي او بيخبر هستند.
در پنجم مارس 1946، در کالج وست مينستر در فالتون يعني حدود هفتاد سال پيش بود که چرچيل يکي از معروفترين سخنرانيهاي خود را که بعدها به سخنراني پرده آهنين معروف شد ارائه کرد. تا آن زمان چرچيل تنها و اولين کسي نبود که از عبارت “پرده آهني” در سخنرانياش استفاده کرده باشد اما بعد از چرچيل و به سبب شيوه بهرهبرداي از اين عبارت در فن بيان وينستون چرچيل بود که بعدها اين عبارت تبديل به يک اصطلاح مشترک و متداول بين مردم شد و حتي بعضي از آن به عنوان نماد شروع جنگ سرد در دنيا ياد ميکنند.
در بسياري از کتب تحليل بيان و سخنراني نيز از فن بيان چرچيل به عنوان يک الگو، شاخص يا معيار استفاده ميشود. در کتاب برترين سخنرانيها، تاريخ ويليام سفاير، نويسنده سخنرانيهاي سياسي، برخي از سخنرانيها را بدين شکل تحسين ميکند: اين چرچيلترين سخنرانيهاي چرچيل است!
در آموزش امروز که مروري است بر فن بيان وينستون چرچيل سعي داريم نحوه استفاده از تکنيکهاي کاريزما، نفوذ و اثرگذاري يک سخنران را در نوشتن متن سخنراني تحليل کنيم. بعد از يادگيري اين فنون شايد چرچيل بعدي با همه سبک سياق منحصر به فردش در سخنراني شما باشيد!
بر اساس آن چه که از تحليلگران در شيوه سخنراني چرچيل ديدهاند، 8 نکته کليدي يا تکنيک رهبري در فن بيان وينستون چرچيل ديده ميشود که بيش از هر چيز ديگري جلب توجه ميکند:
در ادامه به برخي از اين تکنيکهاي رهبري که در فن بيان وينستون چرچيل به خوبي مشهود است ميپردازيم.
يکي از اصول فن بيان در سخنراني سياسي نمايش اعتقادات اخلاقي و در واقع همان پايبنديهاي اخلاقي است که چرچيل به خوبي بدان توجه ميکرده است. مثل عبارت “رايزنيهاي پايدار و درست” که در سخنراني پرده آهنين چرچيل بيان شده است.
به برخي از بخشهاي سخنراني چرچيل که اعتقادات و خط مشي اخلاقي چرچيل را نشان ميدهد توجه کنيد:
مسير زندگي خود را کليک کنيد
با دانشگاه زندگي همراه شويد
درباره این سایت