حتي اگر سخنران حرفه اي و کارکشته اي باشيد و تجربه شما در زمينه سخنراني مثال نزدني باشد به هر حال شما هم مشابه ساير انسان ها با چالش هايي در شروع سخنراني، حين سخنراني و حتي بعد از آن رو به رو مي شويد که اثرات منفي ديگري نظير کاهش اعتماد به نفس افراد را به دنبال دارد. چيز عجيبي نيست؛ حتما شما هم اين چالش ها را تجربه کرده ايد! مثلا وقتي که روي صحنه حاضر شويد و صدايتان بي اراده بلرزد، يا اين که تپش قلب پيدا کنيد و حتي نتوانيد با دست ميکروفون را کنترل کنيد. برخي هم به خاطر استرسي که دارند کلا از تصميم خود صرف نظر مي کنند و سخنراني را براي هميشه کنار مي گذارند. با هر يک از اين چالش ها که رو به رو شويد يک چالش بزرگ تري پيش رو داريد: فراموشي مطالب يا مشوش شدن ذهن که نظم نکات را در مغز شما به هم مي ريزد. به همين دليل در فن بيان و آموزش سخنراني همواره بر مهارت بديهه پردازي يا مهارت بداهه گويي تاکيد مي شود.
بداهه گويي نه تنها يک فن بلکه يک هنر است. هنر خلق چيزهاي جديد در کم ترين زمان و با حداقل امکانات. بديهه پردازي در تمام علوم ديده مي شود. رايج ترين آن را در موسيقي و نواختن يک آهنگ مي بينيم که هنرمند بدون آمادگي قبلي شروع به نواختن قطعه اي دل انگيز مي کند و تحسين تماشاگران را نيز بر مي انگيزد. اما بداهه گويي در فن بيان امري پيچيده تر است؛ چرا که شما زماني مجبور به بداهه گويي مي شويد که معمولا در شرايط عادي قرار نداريد.
به همين دليل و به جهت اهميت مهارت بداهه گويي در آموزش سخنراني درس امروز دانشگاه زندگي را به بررسي همين مهارت اختصاص داده ايم. تا پايان با ما همراه باشيد.
حدود 92 درصد از کارمندان آمريکايي براي حضور در جلسات و مصاحبات شغلي ترس و اضطراب باورنکردني را تجربه مي کنند. مسلما جلوگيري از بروز چنين احساساتي در انسان امکان پذير نيست؛ اما حداقل مي توان با استفاده از فنون و مهارت هايي همچون مهارت بداهه گويي اين چالش را براي هميشه کنترل و مديريت کرد.
براي بداهه گويي به نکات زير توجه داشته باشيد:
چه بخواهيد بداهه گويي کنيد يا اين که از روي متن از پيش آماده شده اي به سخنراني بپردازيد لازم است روحيه و روان آرامي داشته باشيد و شرايط اطرافتان کاملا مناسب و ايده آل باشد. سخنرانان معمولا براي فعال شدن ذهن خود از موسيقي هاي آرامش بخش استفاده مي کنند. برخي هم اعتقاد دارند موسيقي بايد تا حد زيادي شادي آور باشد تا به خوبي ميزان آدرنالين خون را تنظيم کند. به واسطه همين هورمون هاي شادي و يا آرامش بخش است که واکنش هاي در طول سخنراني يا مهارت بداهه گويي تضمين خواهد شد.
اگر امکان 100 درصد براي پرداختن به يک موضوع براي شما فراهم شده است تنها کافي است شجاعتتان را تقويت کنيد. از جادوي اصول فن بيان و سخنوري استفاده کنيد و تمام وجودتان را براي ارائه سخنراني وقف کنيد. زماني که بتوانيد 100 درصد موضوع را به درست گيريد مديريت بهتري خواهيد داشت و براي استفاده از مهارت بداهه گويي نيز آماده خواهيد شد.
براي اين که بخواهيد به بداهه گويي بپردازيد بايد به مطلب و آن چيزي که قرار است درباره آن سخن بگوييد تسلط کاملي داشته باشد. به ياد داشته باشيد که احساس اعتماد به نفس واقعي از اقدامات خود شما منشا مي گيرد. اگر بدانيد چه مي گوييد و جمع قرار است به چه سمتي برود اعتماد به نفس بيش تري پيدا مي کنيد.
فن بيان را کليک کنيد
درباره این سایت